onsdag den 21. marts 2012

Sa Pa tur

Tur til Sa Pa:

Torsdag aften tog vi af sted med pakket tasker bestående af 50% slik, 20% mad og 30% varmt tøj og dyne, da vi havde fået af vide at det godt kunne være koldt og hårdt at ligge i toget og at vejret i Sapa skulle være koldt for tiden.
Det viste sig dog at jeg havde pakket helt forkert, for det var overhovedet ikke koldt, så jeg kunne sagtens have taget mere mad og slik med :)
Tog kupeen bestod af 4 senge og hele kupeen var rimelig kompakt, men gjorde den bare så meget mere hyggeligere så tiden gik hurtigt med at spise mad lagrene op og spille kortspil.
Vi fik sovet noget af natten, dog ikke så vildt meget da sengene ikke var så brede og mærkeligt nok heller ikke så lange, hvorfor skal alle vietnamesere være så korte!
Vi ankom næste morgen til en "stationsby" hvor vi tog en bus i en time for at komme op til Sapa.
Vi tjekkede ind på vores hotel, spiste morgen mad og klædte om til mindre tøj da der var ca 25 grader der oppe og ingen skyer. Vi skulle nu på den første af de 2 ture der var med i den tur pakke vi havde købt og ude foran hotellet mødte vi vores guid LaLa der var en 19 årige pige som var fra en af de 5 stammer der er rundt om Sapa. Vores tur var ned igennem landskabet igennem alle deres marker og så over til en af de 5 stamme landsbyer der er hvor der flyder en flod igennem og der er en fint springvand også.
Dagen efter brugte vi på at tage til Lala landsby som var en 3-4 timers gå tur, hvor vi stoppede halvvejs for at tage en dukkert i det kolde vand, skyndte os op igen for at få varmen af solen og da vi endelig var blevet tørre og fik tøj på igen fandt vi så ud af at vi skulle krydse floden for at komme videre, ØV!
Om aftenen skulle vi hjem igen og skulle derfor med den 1 timers tur til "stationsbyen". Vi var så heldige at vi fik en kører der øvede sig til formel 1 og kørte derfor ned af bjergpasset med speederen i bund, svingende skulle helst også tages med højst fart muligt og lastbiler samt andre transportmidler kunne man jo lige så godt tage i svingene på de smalle veje i bjergpasset, det er jo ikke fordi at det var knald mørkt og ikke alle transportmidler havde lys på. Dog efter ca 30 min frygt for ens liv endte vi i "stations byen" hvor vi var SÅ heldige at vi havde haft en så hurtig kører så vi kunne vente i 2 ½ time på toget i en bar. Men jeg vil da sige at ham køreren havde da potentiale som racerkører, det bliver bare uden mig ved hans side.
Turen havde dog været fantastisk ud over den vilde Tom Christensen kører. At stå op søndag morgen og kigge ud over bjergpasset med over 300 bjergtoppe hvor disen stryger hen over nogle af dem, mens man kigger ned og ser ris og andre grønsags marker så langt øjet rækker var bare fantastisk og man ville ønske man havde sådan en udsigt at stå op til hver dag i Danmark.

fodmassage efter en hel dags gå tur pris 40 kr for en time



10 gange smukkere hvis man selv var der (altså personer)

ko der var forelsket i os, når ja og så udsigten med dalen i midten og bjerge på begge sider af en

formiddags billed inden tågen lettede

starten af vores tur hvor man kan se Sa Pa by i baggrunden

gren origami :)

billed fra hotellet om morgen

og fra den anden side af altanen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar